AKNE (SİVİLCE) TEDAVİSİ

blog1

Akne (Sivilce) Tedavisi

En sık görülen deri hastalıklarından biri olan akne, temel olarak ciltteki yağ bezlerinin bir hastalığıdır. Yüzde yağ bezlerinin en sık bulunduğu alın, burun, çenede sivilceler görülür.

Vücutta ise yağ bezlerinin en sık bulunduğu sırtın üst kısmı ve göğüs bölgesinin üst kısmında sivilceler oluşabilir. Ergenlik döneminden sonra veya 40 yaşından sonra (geç erişkin dönemde) sivilce görülebilir. Sivilce ya da akne sadece ergenlik dönemi hastalığı değildir. Erkeklerde daha şiddetli formlarda sivilce görülür. 

Özellikle yüz tutulumundan dolayı önemli kozmetik ve ciddi psikososyal problemlere neden olabilir.

Sivilce tedavisi nasıl yapılmalıdır?

* Sivilce tedavisi her yaşta yapılabilir. * Tedavi edilmeyen sivilceler iz bırakarak iyileşirler. Sivilce izleri kozmetik olarak kötü görünümlü olabilir. * Doktor reçetesi dışında hazırlanan bazı karışımlar ya da aktarlardan alınan bazı bitkisel olan maddeler kesinlikle kullanılmamalıdır. * Sivilce tedavisi için sabırlı olunmalıdır. Çünkü tedavi sivilcenin şiddetine göre uzayabilir. (2, 3 ay ya da 1 yıl) * Sivilce tedavisi sırasında ve tedavi sonrasında, cilt için uygun bakım ürünleri ve temizleyici gibi kozmetikler için mutlaka bir hekime danışılmalıdır. * Sivilcenin şiddetine göre tedavi edilmelidir. İltihaplı ve iltihapsız sivilceler için uygun olan kremler, losyonlar, antibiyotikler, A vitamini ilaçları, hormonal ilaçlar (sadece kadın hastalar için), küçük cerrahi uygulamalar (koter, siyah noktaların mekanik olarak çıkarılması gibi), ışık tedavileri ve lazer uygulamaları verilebilir.