Yüz Mezoterapisi

blog1

Yüz Mezoterapisi

Son yıllarda estetik girişim metotları arasında en sık tercih edilenlerden biri mezoterapi oluyor. Vitamin, enzim, hormon ya da bitki özleri gibi çeşitli materyallerin enjeksiyon şeklinde cilt altına gönderilmesi ile uygulanan mezoterapi, yüz güldüren sonuçlar elde edilmesini sağlayan yöntemlerden biridir. Özellikle cilt yenileme amacıyla kullanılan mezoterapi yöntemi 1952 yılında geliştirildi.

İlk kullanıldığında amacı acının hafiflemesini sağlamaktır. Yıllar içerisinde kullanım amacı değişti. Günümüzde kolajen ve elastin üretimini artırmak, bu yolla cildi gençleştirmek amacıyla kullanılan bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz.

Yüz mezoterapisi yani mezolifting yöntemi hem kadınlar hem de erkekler tarafından rahatlıkla tercih edilebilir. Ameliyatsız olarak gerçekleştiriliyor olması da bu yöntemin daha sık tercih edilmesini sağlayabiliyor.

Mezoterapi Hangi Amaçlarla Kullanılır?

Hastalarda mezoterapi tekniğinin uygulanma amaçları hastanın ihtiyacına göre belirleniyor. Ülkemizde ve dünya genelinde bu işlemin en sık gerçekleştirilme amaçlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

Vücutta bacak, bacak içleri, kalça, kol ve yüzdeki fazla yağları yok etmek Selülit görünümünü azaltmak Kırışıklık ve çizgilerin daha az belirgin olmasını sağlamak Ciltteki sarkıklıkları toparlamak Vücut tonunu eşitlemek Ciltteki lekeleri yok etmek ya da görünümünü hafifletmek Saçkıran hastalığını tedavi etmek Daha genç bir yüz görünümü elde etmek

Yüz Mezoterapisi Kaç Seans Uygulanır?

Hastanın şikayetlerini ortadan kaldırması için kaç seans uygulanması gerektiği değişebiliyor. Her hastada yüz mezoterapisinin aynı seans sayısı ile uygulandığını söyleyemeyiz. Seans aralıklarının 1 hafta ila 4 hafta olacak şekilde belirlendiğini belirtelim.

Başarılı bir sonuç elde edilebilmesi için ortalama olarak 4 seans ile 6 seans uygulama yapılması gerekiyor. Ancak kimi zaman çok basit bir cilt problemini ortadan kaldırması hedefleniyor. Bu durumda 1 ila 2 seans uygulama ile de başarılı bir netice elde edildiğini belirtebiliriz.

Dolayısıyla seans sayısı hem hastanın cilt yapısına hem de hedeflenen sonuca göre değişkenlik gösterebiliyor. Ancak işlemin etkisinin kısa sürede ortaya çıkmaya başladığının da altını çizmek gerekiyor. Çoğunlukla uygulanan ikinci seansın ardından sonuçlar net bir şekilde gözlemlenmeye başlar.

Bu seans sonrasında cilt aydınlık bir görünüme kavuşur ve dolayısıyla daha sağlıklı bir form da kazanır. Bu işlemin bir süre sonrasında tekrarlanabildiğini de bilmek isteyebilirsiniz. Sonuç olarak ortalama 4-6 seans sonrası 3-6 ayda bir tekrarı yapılabilir ve böylelikle işlemin faydalarından daha fazla oranda istifade edilebilir.

Yüz Mezoterapisi Kimlere Uygulanır?

Kimlere bu işlemin yapılabileceği sorusunun yanıtını kısa bir liste halinde aktarabiliriz:

Cildi parlaklığını yitirmiş olanlar Cildinde sarkma ve kırışıklık problemi bulunanlar Yüz bölgesinde yorgun bir görünüm olanlar Tütün ürünleri kullanımı nedeniyle cildi hasar görmüş olanlar Güneşin zararlı ışınları nedeniyle cildi zarar görmüş olanlar Daha sağlıklı bir cilt görünümü isteyenler Çeşitli nedenlerle meydana gelen cilt lekelerinden kurtulmak isteyenler Görüldüğü gibi yüz bölgesi ile ilgili pek çok problemi ortadan kaldırmak amacıyla bu işlemin yapılabildiğini söyleyebiliriz. Üstelik yüz mezoterapisi seansları çoğu zaman tek başlarına başarılı bir sonuç elde edilmesini sağlayabiliyor. Yüz Mezoterapisi Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli?

İşlemin ardından herhangi bir sorun yaşanmaması için bazı hususlara dikkat edilmesinde fayda olacaktır. Nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda ise şu bilgileri aktarabiliriz:

İşlemin ardından ilk 24 saat boyunca yüz yıkanmamalıdır Bu süre zarfında makyaj yapmak ya da cilde bazı kozmetik ürünler sürmek zararlı olabilir Doktorun belirttiği süre boyunca yoğun egzersizler de dahil olmak üzere spor yapılmamalıdır Solaryum, sauna, hamam gibi ortamlardan uzak durulmalıdır Enfeksiyon riski nedeniyle 2 gün boyunca denize ya da havuza girilmemelidir Cildin direkt olarak güneş ışığına maruz kalması sakıncalıdır İşlem sonrasında bol su tüketimi gerekir