Ameliyatsız Ben Aldırma Tedavisi (Plazma Pen İle Ben Aldırma)

  • Anasayfa
  • Ameliyatsız Ben Aldırma Tedavisi (Plazma Pen İle Ben Aldırma)
blog1

Ameliyatsız Ben Aldırma Tedavisi (Plazma Pen İle Ben Aldırma)

Plexr ile ben alma, cerrahi olmayan; dolayısıyla ameliyatsız estetik çözümlerindendir. Alındıktan sonra histopatolojik incelemeye ihtiyaç duymadığımız, yani iyi huylu ben veya deri lezyonlarının alındığı bir plazma koterizasyon işlemidir.

Deride derin yerleşimli olmayan iyi huylu ve çok büyük olmayan benler, Plexr ile ben alma yöntemiyle tedavi edilebilir. Benin plexr ile alınmaya uygun olup olmadığına dermatolog karar vermelidir. Bunun için bazen sadece fizik muayene yeterli iken bazen de Dermatoskopik incelemeye ihtiyaç duyarız. Fizik muayene ve Dermatoskopik inceleme ile iyi huylu olduğu anlaşılan ve alınmasında herhangi bir risk olmayan benler Plazma Koter Plexr ile kolayca ve iz kalmadan alınabilir. Vücutta bulunan tüm benlerin söz konusu uygulama ile alınması mümkün değildir. Ancak iyi huylu benler, bu yöntem kullanılarak tedavi edilebilmektedir.

Plazma Pen ile ben alma sonucunda iz kalır mı?

Plazma Pen Uygulamasında cihazın ucunu bene değdirerek üzerinde gezilmektedir. Ben ve çevresine cildin derinine girilmediğinden, gezdirilmiş olduğu alanlarda ince bir tabaka buharlaştırılmaktadır.

Benin dokusunun kaybolduğu zeminindeki temiz alana gelene kadar bu buharlaştırma işlemine ve tabakalar halinde kaldırılmaya devam edilir ve işlem sonucunda, benin alınmış olduğu bölgede bir yara oluşur. Yara da kabuklanma olduğunda ve birkaç gün içinde bu kabuk kendiliğinden düşmektedir. Bu durumda Plazma Pen Uygulama sonrasında iz kalmadan, bensiz ve pürüzsüz cilde sahip olabilirsiniz.